Δροσερά Στρώματα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ένα μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, στις οποίες δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Την επόμενη μέρα ως αποτέλεσμα νιώθουμε κουρασμένοι και να μην μπορούμε να αποδώσουμε. Οι πιο κοινοί λόγοι για τους οποίους ζεσταινόμαστε το βράδυ είναι η υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία στο περιβάλλον μας αλλά και στο στρώμα μας. Συγκεντρώσαμε τους βασικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε πιο δροσερά και πιο άνετα.

 

Εκτός από την υψηλή θερμοκρασία, η οποία είναι αναπόφευκτη το καλοκαίρι στην Ελλάδα, το στρώμα μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά στη δροσερή αίσθηση και τον ποιοτικότερο ύπνο ακόμα και σε μέρες καύσωνα. Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει αρκετούς βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που οδηγεί στη μετάδοση θερμότητας προς το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό έχει ως συνέπεια η θερμότητα να παραμένει στα σεντόνια και στο στρώμα περιβάλλοντας μας με θερμό αέρα και εμποδίζοντας το σώμα να ηρεμήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Αυτή η διεργασία εξηγεί και το λόγο, για τον οποίο μπορεί να ζεσταίνεστε και μην κοιμάστε καλά, ακόμα και αν στο εσωτερικό του σπιτιού η θερμοκρασία είναι ιδανική. Η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο είναι περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου, όμως ακόμα και σε αυτή τη θερμοκρασία το σώμα υπόκειται σε διάφορες διακυμάνσεις ως προς την υγρασία και τη θερμοκρασία του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ζέστης και βραδινή εφίδρωση.

Η λύση είναι ειδικά σχεδιασμένα στρώματα ύπνου, τα οποία ευνοούν την ανανέωση του αέρα και αποβάλλουν τη θερμότητα, έτσι ώστε να κοιμόμαστε δροσερά.

 

Είναι κατασκευασμένα στο εσωτερικό τους από ειδικά υλικά, όπως Cool Memory Foam και Cool Latex, τα οποία είναι θερμορρυθμιζόμενα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θερμότητα που εκπέμπεται από το σώμα δε φυλακίζεται στο στρώμα, αλλά απωθείται χάρη στην άψογη κυκλοφορία του αέρα. Η άριστη κυκλοφορία του αέρα επιτυγχάνεται και με συγκεκριμένα διάτρητα σημεία στο στρώμα που βοηθούν το ζεστό αέρα να απομακρυνθεί από την επιφάνεια του στρώματος. Είναι επενδυμένα με ίνες Tencel, οι οποίες είναι πιο δροσερές ακόμα και από το βαμβάκι. Έτσι, η αίσθηση του σώματος, όταν ακουμπάει πάνω στο στρώμα, παραμένει δροσερή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Δηλαδή, πρόκειται για αξιοποίηση φυσικών τρόπων, ώστε η θερμοκρασία του σώματος να διατηρηθεί χαμηλή και να αποφευχθεί η απώλεια υγρασίας λόγω υπερβολικού ιδρώτα. Αυτό σε συνδυασμό με καλοκαιρινά σεντόνια και ελαφριά βαμβακερά ρούχα στον ύπνο θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα του ύπνου σας το καλοκαίρι ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.