Πως θα βελτιώσουμε τον ύπνο μας απλά και γρήγορα

Ο ύπνος δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε ξεκούραση. Είναι ανάγκη.

 

Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή σωματική και πνευματική λειτουργία μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου αναπτυξιακές ορμόνες εκλύονται στο σώμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται. Επομένως, ο ύπνος μάς βοηθάει να παραμείνουμε υγιείς.

 

Ο ύπνος μάς βοηθά:

-       Να έχουμε γερή καρδιά. Η χρόνια έλλειψη ύπνου συσχετίζεται με την υπέρταση και τον διαβήτη τύπου 2.

-       Να ελέγχουμε την όρεξή μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η στέρηση του ύπνου ενισχύει την επιθυμία μας κυρίως για γλυκά και τροφές πλούσιες σε λιπαρά.

-       Να έχουμε περισσότερες αντοχές. Βελτιώνει την ευστοχία, την αντοχή και την ταχύτητα.

-       Να είμαστε πιο παραγωγικοί. Ο ύπνος κάνει τους εργαζόμενους πιο αποδοτικούς στη δουλειά, ενώ βοηθά τους μαθητές να συγκεντρώνονται ευκολότερα στα μαθήματά τους.

 

Ωστόσο, για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας της εμπειρίας ύπνου, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο, στην πορεία του χρόνου, να χρειαστούν κάποιες αναβαθμίσεις. Όχι μόνο στο στρώμα αλλά και στα επιμέρους τμήματα που διαμορφώνουν την εμπειρία του ύπνου όπως είναι τα μαξιλάρια, το ανώστρωμα, τα λευκά είδη, ακόμη και στο design του δωματίου. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τρόπους που μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμπειρία του ύπνου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε στρώμα.

 

-       Ανώστρωμα

Το ανώστρωμα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή γιατί με πολύ χαμηλό κόστος, μπορεί εύκολα να αλλάξει τη σκληρότητα του στρώματος, προστατεύει το βασικό στρώμα από φθορά και λεκέδες, μπορεί να λειτουργήσει σαν ενωτικό στρώμα δύο Single Beds, και φυσικά μπορεί να ανανεώσει ένα παλαιότερου τύπου στρώμα.

 

-       Μαξιλάρια

Η ποιότητα των μαξιλαριών πολλές φορές παραβλέπεται, αλλά έχει αποδειχθεί πως τα μαξιλάρια είναι εξίσου σημαντικά με ένα πολύ καλό στρώμα. Ο λόγος που τα μαξιλάρια είναι τόσο σημαντικά είναι επειδή επάνω σε αυτά, ξεκουράζουμε το κεφάλι και τον αυχένα μας, οπότε παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία ύπνου.

 

Βεβαίως, η επιλογή του μαξιλαριού πρέπει να είναι εξατομικευμένη για κάθε πελάτη, διότι ανάλογα με την στάση που συνηθίζει να κοιμάται, έχει και διαφορετικές ανάγκες (πχ. εάν κοιμάται στο πλάι, πρέπει να βάλετε ένα ψηλό μαξιλάρι στο δωμάτιο, το οποίο θα κρατάει τον αυχένα στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Ή, αν κοιμάται μπρούμυτα ή ανάσκελα, χρειάζεται ένα χαμηλό σε ύψος μαξιλάρι).

 

-       Ατμόσφαιρα

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα ύπνου στο δωμάτιο που θα βοηθάει να ηρεμείτε και να απολαμβάνετε καλύτερα τον ύπνο τους. Αν τώρα κατασκευάζεται το δωμάτιο σας, προτείνουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στα χρώματα των τοίχων να είναι φυσικά και earthy (όχι πολύ έντονα), να είναι minimally designed, και να γίνει η σωστή προδιαγραφή φωτισμού τους σύμφωνα πάντα με την τοποθέτηση τους (νότια, βόρεια, κλπ).

 

Σε εσάς που έχετε ήδη έτοιμα τα δωμάτια μας προτείνουμε να κάνετε ένα μικρό re-design στα δωμάτια σας (όπου χρειάζεται), έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με πληροφορία αλλά μόνο με αισθητικές λεπτομέρειες, αλλά και φωτιστικά με θερμά χρώματα που δεν αναστέλλουν την μελατονίνη, βελτιώνοντας αισθητά τον ύπνο σας. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μία playlist με χαλαρωτικά τραγούδια και ήχους φύσης μέσω spotify που μπορείτε να ακούτε κατα τη διάρκεια του ύπνου τους.

 

 

 

 

 

 

Δροσερά Στρώματα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ένα μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, στις οποίες δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Την επόμενη μέρα ως αποτέλεσμα νιώθουμε κουρασμένοι και να μην μπορούμε να αποδώσουμε. Οι πιο κοινοί λόγοι για τους οποίους ζεσταινόμαστε το βράδυ είναι η υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία στο περιβάλλον μας αλλά και στο στρώμα μας. Συγκεντρώσαμε τους βασικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε πιο δροσερά και πιο άνετα.

Read more

Οδηγός για να επιλέξεις το κατάλληλο στρώμα

Ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι απαραίτητος για να παραμείνετε ευτυχισμένοι και υγιείς. Όμως, η αγορά ενός στρώματος χωρίς να κάνετε την έρευνά σας πρώτα μπορεί να οδηγήσει σε κακίες νύχτες, αν δεν κοιμάστε σε ένα άνετο περιβάλλον. Τα στρώματα μπορούν να αποτελέσουν μια μεγάλη επένδυση, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο στρώμα αξίζει την επένδυση πριν το αγοράσετε.

 

Read more